Duyurular

ASBU CID Webinar Serisi 22-23 Güz-1: Dr. Ömer Faruk Akbal “İyi Şans mı Yoksa İyi Politika mı? Yeni Zelanda’nın Yakın Zamanlardaki Makroekonomik Tarihi”

Konuşmacı: Dr. Ömer Faruk Akbal (Uluslararası Para Fonu)

Konu: İyi Şans mı Yoksa İyi Politika mı? Yeni Zelanda’nın Yakın Zamanlardaki Makroekonomik Tarihi (Webinar İngilizce olarak gerçekleşecektir.)

Tarih: 19 Ekim 2022

Ertelenen Konferans

Merkezimiz (ASBU CID), Uluslararası Saraybosna Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Mother Teresa Üniversitesi ve Kanada Teknoloji Üniversitesi ortaklığında düzenlenen "Uluslararası Balkanlar Konferansı: İyi Yönetişim ve Sürdürülebilir Kalkınma" adlı etkinlik öngörülemeyen sebeplerden ötürü ileri bir tarihe ertelenmiştir. Etkinliğin ertelenmesi ve bu durumun oluşturacağı herhangi bir olumsuzluk için özür diler, anlayışınız için teşekkür ederiz.

Kalkınma Ekonomisi Alanında Uzmanlaşmak İsteyen Öğrenciler için ASBÜ İktisat Lisansüstü Programları Öğrenci Alımı Duyurusu

ASBÜ 2022-2023 Akademik Yılı Güz Dönemi İktisat Tezli Yüksek Lisans ve Doktora (İngilizce) Programı başvuruları 20 Haziran 2022 tarihinde başlayacaktır. Bu programlarda Genel Ekonominin yanı sıra Kalkınma Ekonomisi, Politik Ekonomi ve İslam Ekonomisi alanlarında uzmanlaşma imkanı da sunulmaktadır.

Başvuru Tarihleri: 20.06.2022-03.07.2022

Webinar: "Kadınların Sosyal Hayatta Hukuki Hakları"

Merkezimiz ile İbrahim Çeçen Vakfı ortaklığında 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde "Kadınların Sosyal Hayatta Hukuki Hakları" başlıklı webinar düzenlenecektir.

Moderatör: Doç. Dr. Barış Alpaslan (ASBÜ SBF Dekan Yardımcısı ve ASBU CID Müdürü)

Konuşmacılar:

Av. Berfin Çeçen Şenol (IC Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi)

Av. Elif Görgülü

ASBU CID Webinar Serisi 21-22 Bahar-1: Doç. Dr. Ayşegül Kayaoğlu "Türkiye'deki Suriyeli Mültecilerin Ekonomik Entegrasyonu"

Konuşmacı: Doç. Dr. Ayşegül Kayaoğlu (İstanbul Teknik Üniversitesi)

Konu: Türkiye'deki Suriyeli Mültecilerin Ekonomik Entegrasyonu  (Webinar İngilizce olarak gerçekleştirilecektir.)

Tarih: 16.02.2022 Çarşamba

Uluslararası Balkanlar Konferansı: İyi Yönetişim ve Sürdürülebilir Kalkınma

Üniversitemiz Uluslararası Kalkınma Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (ASBU CID), Uluslararası Saraybosna Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Mother Teresa Üniversitesi, Kanada Teknoloji Üniversitesi ortaklığında düzenlenen "Uluslararası Balkanlar Konferansı", "İyi Yönetişim ve Sürdürülebilir Kalkınma" temasıyla 27-29 Eylül 2022 tarihlerinde Uluslararası Saraybosna Üniversitesi'nde düzenlenecektir.

İptal Edilen Webinar

Öngörülemeyen durumlar nedeniyle, 19 Ocak'daki webinar iptal edilmiştir. Etkinliğin iptali için özür diler, en kısa zamanda yapılamayan etkinliğin başka bir tarihte yapılmak üzere tekrardan planlanacağını belirtmek isteriz. Anlayışınız için teşekkür ederiz.

ASBU CID Webinar Serisi 21-22 Güz-3: Dr. Jean-Pascal Nganou "Maden ve Akıl: İnsanlara ve Sosyal Sermayeye Yatırım Yapmak için Maden Zenginliğinden Yararlanmak: Moğolistan Örneği"

Konuşmacı: Dr. Jean-Pascal Nganou  (Dünya Bankası)

Konu: Maden ve Akıl: İnsanlara ve Sosyal Sermayeye Yatırım Yapmak için Maden Zenginliğinden Yararlanmak: Moğolistan Örneği  (Webinar İngilizce olarak gerçekleştirilecektir.)

Tarih: 15.12.2021

“Yaratıcı Endüstriler Destekleri İkinci Toplantısı: Başarı Hikayeleri” Programı

Üniversitemiz Uluslararası Kalkınma Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Barış Alpaslan, İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından düzenlenen “Yaratıcı Endüstriler Destekleri İkinci Toplantısı: Başarı Hikayeleri” isimli programda 25 Kasım 2021 Perşembe günü saat 09.30'da "Yaratıcı Endüstriler, Katma Değer ve Genç İstihdamı" temasıyla konuşmasını yapacaktır.

ICOAEF VIII (Uluslararası Uygulamalı Ekonomi ve Finans Konferansı)

ICOAEF VIII (International Conference on Applied Economics and Finance / Uluslararası Uygulamalı Ekonomi ve Finans Konferansı), 4-5 Aralık 2021 tarihleri arasında Üniversitemiz Uluslararası Kalkınma Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (ASBUCID), Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, Hamad Bin Khalifa Üniversitesi ve Wenzhou-Kean Üniversitesi iş birliğiyle online olarak düzenlenecektir.

ASBU CID Webinar Serisi 20-21 Bahar-4: Prof. Dr. Kunal Sen "COVID-19: Effects and Policy Responses in the Global South"

Konuşmacı: Prof. Dr. Kunal Sen [UNU-WIDER (Birleşmiş Milletler Üniversitesi Kalkınma Ekonomisi Araştırmaları Dünya Enstitüsü) Direktörü]

Konu: COVID-19: Effects and Policy Responses in the Global South

Tarih: 21.04.2021