Merkezimiz (ASBU CID) tarafından düzenlenen "Sürdürülebilir Lojistik Uygulamalarında Küresel Trendler" paneli 5 Ocak 2022 Çarşamba günü çevrim içi olarak gerçekleştirildi.

ASBU CID Müdürü Doç. Dr. Barış Alpaslan moderatörlüğünde düzenlenen panel, Üniversitemiz öğretim üyesi Doç. Dr. Çağrı Koç, Gaziantep Üniversitesinden Doç. Dr. Eren Özceylan ve Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesinden Doç. Dr. Cihan Çetinkaya'nın katılımıyla gerçekleştirildi.

Panelde ilk olarak Gaziantep Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümünden Doç. Dr. Eren Özceylan “Avrupa Yeşil Mutabakatı ve Sürdürülebilir  Taşımacılık” adlı konuşmasında Avrupa Yeşil Mutabakatınının ana hedefi hakkında bilgi vererek farklı boyutlarıyla sürdürülebilir taşımacılığı değerlendirdi. Ardından Adana Alpaslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesinden Doç. Dr. Cihan Çetinkaya “Eko-paketleme ve Depolama Faaliyetleri” adlı konuşmasında yeşil lojistik, eko paketleme kavramlarını değerlendirerek doğaya duyarlı lojistik uygulamaları hakkında bilgi verdi. Panelde son olarak ASBÜ Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümünden Doç. Dr. Çağrı Koç “Lojistikte Dijital Dönüşüm” adlı konuşmasında; lojistikte dijitalleşme ve lojistik teknoloji kavramları çerçevesinde dijitalleşme ile lojistikte yaşanan değişimi ve karayolu taşımacılığında paylaşım ekonomisini değerlendirdi. Panel, katılımcılardan gelen soruların yanıtlanmasının ardından konuşmacılara teşekkür belgesinin takdimiyle sona erdi.