Üniversitemiz Uluslararası Kalkınma Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen ASBU CID Webinar Serisi'nin 2021-2022 Akademik Yılı Bahar Dönemindeki ilk programı, 16 Şubat 2022 Çarşamba günü İstanbul Teknik Üniversitesi Ekonomi Bölümü'nden Doç. Dr. Ayşegül Kayaoğlu’nun “Türkiye’deki Suriyeli Mültecilerin Ekonomik Entegrasyonu” başlıklı sunumuyla gerçekleştirildi.

Doç. Dr. Ayşegül Kayaoğlu sunumunda sosyal ağların işgücü piyasasındaki rolüne değinerek, sosyal ağların göçmenlerin işgücü piyasasına entegrasyonu açısından faydalı olduğuna dikkat çekti ve özellikle etnik ağların mültecilerin ekonomik entegrasyonuna katkısı olduğunu belirtti.

Zoom üzerinden İngilizce olarak gerçekleştirilen program, katılımcıların sorularının cevaplanması ardından teşekkür belgesi takdimiyle sona erdi.