Etkinlikler

ASBU CID Webinar Serisi 22-23 Güz-1: Dr. Ömer Faruk Akbal “İyi Şans mı Yoksa İyi Politika mı? Yeni Zelanda’nın Yakın Zamanlardaki Makroekonomik Tarihi”

Merkezimiz tarafından düzenlenen ASBU CID Webinar Serisi’nin 2022-2023 Akademik Yılı Güz Dönemindeki ilk programı 19 Ekim Çarşamba günü Uluslararası Para Fonu’ndan Dr. Ömer Faruk Akbal’ın “İyi Şans mı Yoksa İyi Politika mı? Yeni Zelanda’nın Yakın Zamanlardaki Makroekonomik Tarihi” başlıklı sunumuyla gerçekleştirildi.

Zoom üzerinden İngilizce olarak gerçekleştirilen program, katılımcıların sorularının cevaplanması ardından teşekkür belgesi takdimiyle sona erdi.

ASBU CID Webinar Serisi 21-22 Bahar-4: Doç. Dr. İzzet Arı "Uluslararası İklim Değişikliği Müzakerelerindeki Son Gelişmeler ve Türkiye'nin Politikası"

Merkezimiz tarafından düzenlenen ASBU CID Webinar Serisi'nin 2021-2022 Akademik Yılı Bahar Dönemindeki dördüncü programı 13 Nisan Çarşamba günü Üniversitemiz öğretim üyesi Doç. Dr. İzzet Arı "Uluslararası İklim Değişikliği Müzakerelerindeki Son Gelişmeler ve Türkiye'nin Politikası" başlıklı sunumuyla gerçekleştirildi.

Zoom üzerinden gerçekleştirilen program, katılımcıların sorularının cevaplanması ardından teşekkür belgesi takdimiyle sona erdi.

ASBU CID Webinar Serisi 21-22 Bahar-3: Dr. Emmanuel Pinto Moreira "Covid-19 ve Afrika'nın Borçları: Sorunlar, Zorluklar ve Politika Tepkileri"

Merkezimiz tarafından düzenlenen ASBU CID Webinar Serisi'nin 2021-2022 Akademik Yılı Bahar Dönemindeki üçüncü programı 13 Nisan Çarşamba günü Afrika Kalkınma Bankası'ndan Dr. Emmanuel Pinto Moreira’nın "Covid-19 ve Afrika'nın Borçları: Sorunlar, Zorluklar ve Politika Tepkileri" başlıklı sunumuyla gerçekleştirildi.

ASBU CID Webinar Serisi 21-22 Bahar-2: Doç. Dr. Thomas Ziesemer "Büyümenin İkinci Kaynağı Olarak Yurt Dışı Gelirler"

Merkezimiz tarafından düzenlenen ASBU CID Webinar Serisi'nin 2021-2022 Akademik Yılı Bahar Dönemindeki ikinci programı 16 Mart Çarşamba günü Maastricht Üniversitesi'nden Doç. Dr. Thomas Ziesemer’in "Büyümenin İkinci Kaynağı Olarak Yurt Dışı Gelirler" başlıklı sunumuyla gerçekleştirildi.

Webinar: "Kadınların Sosyal Hayatta Hukuki Hakları"

Merkezimiz (ASBU CID) ve İbrahim Çeçen Vakfı ortaklığında 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında "Kadınların Sosyal Hayattaki Hukuki Hakları" adlı webinar düzenlendi.

Müdürümüz Doç. Dr. Barış Alpaslan'ın moderatörlüğünde düzenlenen webinar IC Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Av. Berfin Çeçen Şenol ve Av. Elif Görgülü'nün katılımıyla gerçekleştirildi. Webinar, katılımcılardan gelen soruların yanıtlanması ardından sona erdi.

ASBU CID Webinar Serisi 21-22 Bahar-1: Doç. Dr. Ayşegül Kayaoğlu “Türkiye’deki Suriyeli Mültecilerin Ekonomik Entegrasyonu”

Üniversitemiz Uluslararası Kalkınma Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen ASBU CID Webinar Serisi'nin 2021-2022 Akademik Yılı Bahar Dönemindeki ilk programı, 16 Şubat 2022 Çarşamba günü İstanbul Teknik Üniversitesi Ekonomi Bölümü'nden Doç. Dr. Ayşegül Kayaoğlu’nun “Türkiye’deki Suriyeli Mültecilerin Ekonomik Entegrasyonu” başlıklı sunumuyla gerçekleştirildi.

Sürdürülebilir Lojistik Uygulamalarında Küresel Trendler Paneli

Merkezimiz (ASBU CID) tarafından düzenlenen "Sürdürülebilir Lojistik Uygulamalarında Küresel Trendler" paneli 5 Ocak 2022 Çarşamba günü çevrim içi olarak gerçekleştirildi.

ASBU CID Müdürü Doç. Dr. Barış Alpaslan moderatörlüğünde düzenlenen panel, Üniversitemiz öğretim üyesi Doç. Dr. Çağrı Koç, Gaziantep Üniversitesinden Doç. Dr. Eren Özceylan ve Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesinden Doç. Dr. Cihan Çetinkaya'nın katılımıyla gerçekleştirildi.

ASBU CID Webinar Serisi 21-22 Güz-2: Dr. Joaquin Naval "OECD Ülkelerinin İşgücü Piyasasında İstihdam Korumasının Nicel Etkileri"

ASBU CID Webinar Serisinin bu dönemki ikinci etkinliğinde, 17 Kasım 2021 Çarşamba günü Girona Üniversitesi'nden Dr. Joaquin Naval "OECD Ülkelerinin İş gücü Piyasasında İstihdam Korumasının Nicel Etkileri" adlı konuşmasını yaptı.

ASBU CID Webinar Serisi 21-22 Güz-1: Prof. Dr. Burcu Yavuz Tiftikçigil "Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları Çerçevesinde Avrupa Yeşil Mutabakatı"

ASBU CID Webinar Serisinin 2021-2022 Akademik Yılı Güz Dönemi ilk etkinliği, 20 Ekim 2021 Çarşamba günü Medipol Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Burcu Yavuz Tiftikçigil’in "Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları Çerçevesinde Avrupa Yeşil Mutabakatı" adlı konuşmasıyla gerçekleştirildi.

ASBU CID Webinar Serisi 20-21 Bahar-5: Doç. Dr. Katalin Zaim "Sustainable and Responsible Investing in the Post-COVID-19 Period"

ASBU CID Webinar Serisi'nin bu dönemki son etkinliği, 26 Mayıs 2021 tarihinde Doç. Dr. Katalin Zaim'in katılımıyla gerçekleştirildi.

Online olarak gerçekleştirilen etkinlikte Doç. Dr. Katalin Zaim, "Sustainable and Responsible Investing in the Post-COVID-19 Period" başlıklı konuşmasını yaptı.

ASBU CID Webinar Serisi 20-21 Bahar-4: Prof. Dr. Kunal Sen "COVID-19: Effects and Policy Responses in the Global South"

ASBU CID webinar serisinin dördüncü etkinliği, 21.04.2021 tarihinde Birleşmiş Milletler Üniversitesi Dünya Kalkınma Ekonomisi Araştırmaları Enstitüsü Direktörü Prof. Dr. Kunal Sen'in katılımıyla düzenlenmiştir. Söz konusu webinarda Prof. Dr. Kunal Sen, "COVID-19: Effects and Policy responses in the Global South" başlıklı konuşmasını yapmıştır.

ASBU CID Webinar Serisi 20-21 Bahar-3: Doç. Dr. Fatih Cemil Özbuğday "Kültür Ekonomik Kalkınma için Önemli mi?"

ASBU CID webinar serisinin üçüncü etkinliği, 24.03.2021 tarihinde Doç. Dr. Fatih Cemil Özbuğday'ın katılımıyla düzenlenmiştir.

Söz konusu webinarda Doç. Dr. Fatih Cemil Özbuğday, "Kültür Ekonomik Kalkınma İçin Önemli mi?" başlıklı konuşmasını yapmıştır.